Tjugofjärde spartipset: städa i hallenStädningen i hallen resulterade i att jag insåg att jag är ägare till sju par fingervantar! Jag behöver alltså inte köpa några nya på flera år.

Tjugotredje spartipset: skippa mellandagsreanSkippa mellandagsrean om du vill spara pengar. Man får trängas med en massa människor och man köper ändå bara saker som man kan vara utan. Ta en promenad i naturen i stället. Rogivande för mig och kul för hunden!

Tjugoandra spartipset: köp flygbiljetter tidigt

Jag har börjat leta efter flygbiljetter till Accra. Att flyga från Linköping via Amsterdam till Accra i Ghana kostar ca 11 000 tur och retur. Om man vet vart och när man ska flyga är det bra om man kan boka så tidigt som möjligt för att få bästa pris på flygbiljetterna. Det är ju så att det släpps ett antal biljetter med olika priser och de billigaste brukar förstås gå åt först. Väntar man för länge kan resan bli onödigt dyr. Man kan inte precis vänta sig att det blir några "sista-minuten-resor" till Accra i sommar.  Inte när det är regnperiod ... Vi får räkna över våra pengar ordentligt efter helgerna och se hur mycket vi kan skrapa ihop.

Tjugoförsta spartipset: sök stipendier

Jag satt och läste sambons facktidning och såg att hans fackförening har ett resestipendium som medlemmar kan söka. Eftersom han ska med på resan (och inte är lika bra som jag på att spara) så tipsade jag honom direkt. Han nappade och har förhoppningsvis redan skickat iväg en ansökan. Det gav mig också inspiration att leta efter andra stipendier som jag också kan söka, men jag har inte hittat något än.

Tjugonde spartipset: sticka julklapparNu är det hög tid att börja sticka julklappar! Jag håller på med vantar till syskonbarnen. Färgerna är valda för att Oliver ska kunna hänga med sin pappa och heja på AIK.

Nittonde spartipset: vinn pengar!

Att vinna pengar är ju ett jättebra sätt att öka reskassan! Eller hur? Nu är det egentligen omöjligt för mig eftersom jag under gymnasieåren läste matematik och sannolikhetslära och efter det slutade att spela på lotto och istället började spara. Jag är ganska säker på att mitt envisa sparande har tagit mig ut på fler resor än om jag fortsatt lägga pengarna på lottospel ... Nu är det i alla fall så att jag har en sambo som antagligen inte var så intresserad under lektionerna om sannolikhetslära och fortsatte att spela bort sina pengar. Vinsten på ett par tusen som han nu fick på måltipset (tror jag det heter) är antagligen bara en bråkdel av det han satsat genom åren men eftersom tanken är att han också ska med till Ghana så bidrog han med tusen kronor till reskassan! (12 310 kronor!)

Den här bloggen får mig antagligen att framstå som världens snålaste människa därför tänkte jag bara kort tillägga att det faktiskt händer att jag köper lotter, framför allt om lotterna säljs till förmån för något ändamål som jag tycker är bra.

RSS 2.0