VaccinkollPasset är klart med visum men det är också dags att kolla vilka vaccineringar vi ska göra. Att vara vaccinerad mot Gula febern är tydligen ett måste för att överhuvudtaget bli insläppt i Ghana. Den sprutan tog vi 2005 innan vi reste till Gambia och Senegal och tydligen ska den räcka i tio år. Vilken tur att jag hittade de gula vaccinationskorten som är våra bevis på att vi har skydd mot Gula febern! Havrixskyddet ska också räcka. Vi måste i alla fall ta kontakt med en vaccinationscentral eftersom jag absolut inte reser till Afrika en gång till utan koleraskydd! (vis av erfarenhet) En diskussion om malariaprofylax måste vi också ta.

klart visum

Nu har visumet tilll Ghana kommit från ambassaden i Köpenhamn. Vi är berättigade att stanna i Ghana 30 dagar vilket det inte riktigt kommer att bli. Undrar hur det är om vi vill göra en utflykt till något av grannländerna. Måste vi ha visum dit då också, eller går det att ordna vid gränsen? Är det någon som vet?

Tjugonionde spartipset: Planera trädgårdsarbetet

Ska man spara i längden och till fler resor så måste man planera långsiktigt. Nu har jag sått med fjolårets frön, jord från komposten och gödsel från hästen.

Tjugoåttonde spartipset: läs tidningar på bibban

Eftersom jag redan sparat in på tidningsprenumerationerna kom jag på att det går att läsa alla nya nummer i alla fall. Det är bara att gå till biblioteket och sätta sig i tidningsrummet och läsa precis vilka artiklar man vill i mattidningar, trädgårdstidningar, Ridsport, resemagasin ...  Och det är gratis att skriva av om man hittar ett recept som ser gott ut, en intressant internetadress eller något annat kul.

GLAD PÅSK!

Tjugosjunde spartipset: Köp inte ny BH förrän du ska slänga en gammal.Jag tänkte att det är dags för några spartips igen. Köp inte ny BH förrän du slitit ut en gammal.

p.s. I Afrika brukar inte kvinnorna ha BH alls ...

RSS 2.0