Inget kvar av lönen ...

Lönedags. Och det var ju tur det. Jag har nämligen inget kvar av lönen den här gången. Yngsta dottern har klarat sitt körkort och jag har betalat det sista av de kostnaderna. Nu tar jag 500 kronor av den nya lönen och lägger i Ghanakassan. Jag hoppas att det blir lite kvar i slutet av månaden också. I Ghanakassan finns nu 11 310 kronor.


Artonde spartipset: gå och cykla

Det bästa för ekonomin och miljön skulle förstås vara att inte köra bil alls. Jag bor på gångavstånd från jobbet och affären och på cykelavstånd till stallet. Till vardags borde jag klara mig utan bil. Nu är det så att min sambo äger en liten ful bil som jag ofta har tillgång till kvällstid. Alltför ofta är det mörkt, stressigt och så här års kallt och halt, när jag ska ta mig till stallet kvällstid. Som sagt, gå och cykla är första prioritet, men ibland är det väldigt skönt att ha tillgång till en bil också, även om den är liten och ful ...

Sjuttonde spartipset: skaffa kompostMums för maskarna! Att ha komposter är bra för miljön och jag får gratis ny jord till mina odlingar. Jag har tre komposter och jag komposterar matrester hela vintern. Kom ihåg att röra om ofta i ytskiktet, då bryts avfallet ner snabbare.

Det finns ett land som heter Ghana ...

Nu har jag pratat med Emanuel Karlström på Volontärresor. Blir det som vi planerar så börjar min sambo och jag att jobba på barnhemmet i Kumasi i Ghana den 22 juni. På barnhemmet bor det barn mellan 0 och 13 år. Det finns också en skola som även tar emot barn från trakten. Vi kommer antagligen att jobba lite på skolan också.

Många besök i SpanienHär bor min pappa och hans fru! I Spanien. De har snart haft huset i 30 år så jag har hunnit göra många besök dit. Nu är de pensionärer och tillbringar det mesta av året där. Det är klart att jag längtar dit ... men först ska jag ju till Ghana!
I morgon är det Fars dag och då ska jag i alla fall ringa till pappa.

Besök i SerbienHar man släkt och/eller vänner i andra länder så vill man förstås åka och hälsa på! Då får man ju också en lite bättre inblick i hur det är att leva i landet. Förra sommaren hälsade jag på min syster och hennes släkt i Serbien. Jag försökte hjälpa till med barnpassning och annat och fick massor tillbaka av alla vänliga och snälla släktingar och vänner! Här står jag med systerbarnen vid majsodlingen på baksidan av huset i byn Natalinci.

Sextonde spartipset: städa garderobenAtt få pengar kvar när månaden är slut handlar fortfarande om att inte köpa något, så köp inga nya kläder. Städa garderoben så hittar du fullt andvändbara plagg som du glömt att du hade! Jag hittade också en del kläder som ser oanvända ut men som jag av olika anledningar inte kommer att använda. Dessa tar jag med mig till Ghana. Mina tidigare afrikaresor har lärt mig att det är brist på absolut allting.

RSS 2.0