Mitt första Afrikaland: Tunisien

Första gången jag var i Afrika var på en charterresa till Tunisien i början av 90-talet. Jag var där med min mor, min bror och mina barn. Vi passade på att boka innan minstingen fyllt 2 år. Resan var nämligen gratis för barn som inte fyllt 2.

Vi tyckte att Tunisien var exotiskt. 5-åringen gjorde stora ögon när en lång kamelkaravan drog fram längs gatan. Hon kunde inte sluta glo på skådespelet. Oj! Plötsligt hade hon gått rakt in i en kaktus. Hon gallskrek och blodet rann från hennes mage. En snäll man i turban och klänningsliknande långskjorta skyndade fram med en flaska jod och bomull som han tvättade såret med.

Efter ett par dagars badande stack modern och brodern iväg på en tvådagars kamelritt i öknen. Och lämnade mig ensam med två små barn i ett främmande land! Jag tog med mig barnen och åkte på en arrangerad dagsutflykt söder ut. Vi besökte El Jem där pampiga gladiatorspel hölls under Romartiden. Vi åkte vidare till oasen Gabés. Sedan fick vi hälsa på hos en familj som bodde i en grotta i Matmatabergen.

Senare under veckan hann flickorna och jag också rida på både kamel och åsna. Vi irrade oss vilse i basarernas smala gränder. Vi besökte ett moriskt café och en moské. Ja, vi såg och upplevde mycket som var nytt för oss.

En sak som fascinerade mig var det lilla rosa slakteriet som inte skyltade på vanligt sätt. På en stör inmurad i fasaden satt en bloddroppande fårskalle. I ett land där fortfarande många var analfabeter var det ju bästa sättet att tala om att idag har vi färskt fårkött!  

Kommentarer
Postat av: Anna

M mmm jag har också varit i Tunisien...ridit kamel besökt oaserna och mycket annat..ett annorlunda land..

2008-08-30 @ 22:04:10
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Misen

Snacka om effektiv kommunikation! :-) Trevlig berättelse. Ja, det är sanslöst vad det har blivit dyrt med allt... Man känner sig lätt vilsen i djungeln. Ha en fortsatt trevlig kväll (det som är kvar av den)!

2008-08-30 @ 22:25:49
URL: http://homeostas.blogg.se/
Postat av: Alina

Tack! jag ska göra det hade jag tänkt, ladda upp dagens låtar som jag sjunger alltså:) hihi, hate it or love it;)

2008-08-30 @ 22:26:47
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Michelle

sv. tack :) skönt att höra ibland :p..Afrika skulle jag också vilja besöka.

2008-08-30 @ 22:28:52
URL: http://shelliie.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jamenvisst ;) haha, det kopplade tillslut!

2008-08-30 @ 23:11:36
URL: http://lisabjernhagen.blogg.se/
Postat av: Sweet life style

häftigt me gladiatorspel!

2008-08-30 @ 23:25:36
URL: http://sweetlifestyle.se
Postat av: Emma

hej kolla gärna in min blogg :)

2008-08-31 @ 09:44:54
URL: http://emmsanatpea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0