Lariam

Idag har vi tagit våra första malariatabletter. Vi har också fått låna myggnät som vi ska ta med oss, utifall att ...

Det lär vara 31 grader i Ghana idag ... men det är det ju nästan här också ...

Det går dåligt att spara nuJag måste erkänna att just nu går det faktiskt skitdåligt att spara pengar till Ghanaresan. Yngsta dottern ska ta studenten om tre veckor, hästen behövde nya skor, tvättmaskinen har gått sönder ...

Tur att flygbiljetterna redan är köpta.

Besök på vaccinationcentralen

Nu har vi varit på vaccinationscentralen. Gula febern har vi redan skydd mot sedan vi var i Afrika 2005. Havrix och stelkramp har vi också. Vi fick en dos Ducoral mot kolera och ett recept på malariaprofylax, samt en förmaning från sjuksköterskan:

-Varför åker ni till AFRIKA!?!?! Det är som ett TÄCKE fullproppat med bakterier över hela kontinenten!! Jag skulle aldrig åka dit! Och ni har varit där förut! Räcker inte det?! Och i Ghana finns det knappt någon fungerande sjukvård!! I Accra finns det sjukhus men i resten av landet finns inget!!

Hjälp vad har vi gett oss in på. Vi får försöka bita ihop och hålla oss friska!

Trettionde spartipset: åk till Skärblacka i stället för JamaicaEn gång om året kommer Jamaica till Skärblacka. Det är när Bob Marleys minneskonsert äger rum. Idag hölls den för
29:e året i rad, eftersom det var 29 år sedan Bob Marley dog. Här spelar Kalle Bah, som var initiativtagare till starten av minneskonserten och som spelat på alla 29 reggeafestivalerna.

Spara flygbiljettspengarna till Jamaica. Åk på gratiskonsert i Blacka istället.

kartor över GhanaNu har vi kartor så vi kan hitta från Accra dit vi kommer med flyg från Amsterdam och upp till Kumasi där vi ska jobba. Sedan vill vi förstås hitta någon nationalpark att besöka och det finns flera på kartan. En tur till Cape Coast hoppas vi också hinna med.

Trettionde spartipset: ät ur frysen

Nu är våren här på riktigt! Nässlorna börjar titta upp ur gräsmattan så snart är det dags för nässelsoppa. Rabarberknopparna vill skjuta i höjden. Jag passar på att ta fram de sista påsarna med infrysta rabarber ur frysen och gör kräm. Snart fyller jag på med nya. Rabarberkrämen blir extra god om jag lägger i några frysta hallon.

RSS 2.0